Požar na deponiji lokalizovan, ali vatra u dubini još uvek tinja

SMEDEREVO, 21. septembar 2020 – Požar koji je sinoć nešto pre 20 sati izbio na deponiji u Godominu uznemirio je ne samo stanovnike ovog dela grada nego i ostale Smederevce; i u centru je padao pepeo, a i jutros je nebo bili zamućeno dimom sa te strane. Požar je tokom noći lokalizovan, ali su ekipe vatrogasaca još uvek tamo, s obzirom da na više mesta još uvek iz smetlišta izbija dim, očigledno je da na dubini još uvek ima žara.

I jutros se u delu Smedereva na toj strani osećao smrad i miris paljevine. Radnici Komunalnog preduzeća buldožerima nanose novi sloj otpada preko mesta na kome je izbio požar, dok vatrogasci, kako su nam to objasnili iz Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a, „dogašuju požar“.

Ovo nije prvi put da je na ovoj deponiji, koja je u stvari smetlište, za status deponije treba više, izbio požar. To se, po svedočenju komšija, događa često. Svojedobna inicijativa da Smederevo, Kovin i Požarevac naprave zajedničku deponiju je propala, a lokacija na Jelen dolu, planirana za tu namenu, još uvek je daleko od privođenja svrsi.

Foto: N.Ž. podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!